Single -Lehdistötiedote

11.11.2014

Pysäköinnin tulevaisuus: ei kolikkoja eikä lippuja

Puhelin on pysäköintiautomaatti

Joka viides suomalainen pysäköintipalveluja ylläpitävä toimijaolisi valmis luopumaan kolikkomaksuvaihtoehdosta jo vuoden 2015 aikana. Digitaalisiin ja liputtomiin maksuautomaatteihin aikoo investoida 35 prosenttia operaattoreista. Pysäköinnin tulevaisuuden näkymät tulevat esille EasyParkin kansainvälisestä kyselystä, joka toteutettiin lokakuussa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Kyselyn toteutti ruotsalainen Bright Relation AB.

Kolikkoparkkeeraus katoamassa

Puhelimitse maksettavaa pysäköintiä tarjoava EasyPark selvitti Pohjoismaiden pysäköintioperaattoreiden tulevaisuuden visiot. Kysyttäessä todennäköisyyttä luopua kolikoista maksuvälineenä jo vuonna 2015, suomalaisista operaattoreista joka viides kertoi tämän olevan suunnitelmissa. Norjalaiset ovat selvästi muita hitaampia luopumaan kolikoista, vain 14 prosenttia vastaajista oli tällä kannalla. Tanskalaiset ja ruotsalaiset ovat reilusti edellä, lähes puolet näkevät kolikon menneen ajan maksuvälineenä.

– Autoilijat ovat jo löytäneet palvelumme ja käyttävät mobiilia maksuvälinettä vanhojen kolikoiden sijaan. Elokuussa ylitimme Suomessa ensimmäistä kertaa 200 000 parkkeerauksen rajapyykin. Mobiilimaksamisen kehittämisen lisäksi yhtiössämme panostetaan digitaalisiin palveluihin, jotka uudistavat parkkeerauksen kokonaisvaltaisesti, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson.

Pysäköintioperaattoreilta kysyttiin investointiaikeista digitaalisten, liputtomien automaattien aikataulusta. Digitaaliseen mittariin syötetään rekisterinumero. Tieto maksusta menee pysäköinnin valvontaan automaattisesti. Suomessa operaattoreista 35 prosenttia uskoo jo vuoden 2015 olevan liputtomien automaattien aikaa. Ruotsi ja Norja ovat samalla tasolla suomalaisten kanssa. Sen sijaan tanskalaisista operaattoreista yli 60 prosenttia on digitaalisten mittareiden kannalla. Uusilla teknologioilla pysäköinnin valvonta voidaan toteuttaa ajoneuvoon sijoitetulla automaattisella kameralla. Rekisterikilpiä kuvaavalla kameralla varustettu skootteri ajaa kaduilla ja syöttää tietoa tietojärjestelmiin. Kun kameraan osuu maksamaton parkkipaikka, virhemaksu lähtee automaattisesti.

Puhelin on pysäköintiautomaatti, joka löytää vapaan parkkipaikan

Yksi suurimpia tulevaisuuden uudistuksia tulee olemaan parkkipaikan löytävä navigaatiopalvelu. Vapaan parkkipaikan palvelua EasyPark kehittää sekä autovalmistajien että maailman johtavien tietojärjestelmätoimittajien kanssa. Uusimmat kumppanuudet tällä saralla ovat Volkswagen ja SAP.

– Suurissa kaupungeissa yksi eniten aikaa vievä toimenpide on vapaan parkkipaikan etsiminen. Kun vapaa parkkipaikka pystytään paikantamaan esimerkiksi EasyParkin sovelluksen kautta, säästetään sekä aikaa, hermoja että ympäristöä. Suuri osa kaupunkien pakokaasupäästöistä johtuu vapaan parkkipaikan etsimiseen käytettävästä autoilusta, Anderson sanoo.

Lisätietoja:
Stefan Anderson
EasyPark Suomi, toimitusjohtaja
puh. 050 374 7023
stefan.anderson@easypark.net
www.easypark.fi

EasyPark on maailman johtava pysäköinnin mobiilimaksamisen yhtiö. EasyParkin palvelut ovat käytössä yhdeksässä maassa, 350 kaupungissa. EasyParkin tavoitteena on tehdä pysäköinnistä helpompaa, tehokkaampaa ja taloudellisempaa autoilijoille, motoristeille, yrityksille, kaupungeille ja yksityisille pysäköintioperaattoreille.

Suomessa EasyPark on toiminut vuodesta 2008. Suomen EasyParkin liikevaihto on 3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 20 henkilöä.


Lehdistön yhteystiedot

Stefan Anderson
Toimitusjohtaja
+358 50 374 7023
stefan.anderson@easypark.net


Saatavilla App Storessa
Android älypuhelinsovellus Google Playssa
Lataa Windows puhelimeen
 

Kirjaudu EasyParkiin

Matkapuhelinnumerosi:
SalasanaUnohditko salasanasi?
Muista minut
Peruuta Kirjaudu

Pysäköintioperaattori, Kirjaudu tästä

×

EasyPark - salasanan nollaus

Huomioithan että nollaamalla salasanan, muutat salasanan kaikkiin EasyPark rajapintoihin. Varmista että älypuhelinsovelluksessasi on tallennettuna viimeisin salasana.

Lähetä sähköpostitse Lähetä SMS viestinä
×

Haluan EasyParkin

Haluan rekisteröityä

Yksityisasiakkaaksi
Yritysasiakkaaksi
×

Kerro ystävälle

×

Kiinnostuitko

Syötä tietosi alle saadaksesi yhteydenoton 24h sisällä.

×

 

×